wysiwyg web site builder software download

Mijn muzikale biografie

Ik werd geboren in een redelijk muzikale familie.Mijn opa, ‘Lange Jef’, was actief in de plaatselijke harmonie van Dilsen. Mijn ma, Op’t Eynde Lisette, was eveneens actief bij deze harmonie maar dan in het trommel korps. Mijn pa speelde klarinet in de harmonie van Stokkem. Door al deze muzikale mensen thuis werd ik al vrij vlug gebeten door de muziekmicrobe maar het zou toch duren tot op mijn 14de vooraleer ik voor het eerst een instrument vast neem. Dit instrument zou ik echter nooit meer loslaten.


 Op mijn 15de begon ik samen met mijn broer die een drumstel gekocht had, de hardcore formatie ‘S.H.I.T.’, deze zouden nationaal en internationaal enig succes boeken. Ik zag nog altijd het nut van muziekles niet in en bleef gewoon doordrammen op mijn gitaar.


 Enkele jaren later richtte ik de trashformatie ‘TRAUMA’ op. Dit gebeurde weer samen met mijn broer. Met deze band hadden we het geluk om een demo te kunnen opnemen bij de bekende producer Pino Guarraci. Ondertussen had ik al veel bijgeleerd en zelfs ook mijn eigen materiaal verzameld, En toen werd ik toch nieuwsgierig naar les. Zo heb ik dan toch besloten om een cursus te volgen bij Muziek o droom. Leerkracht van dienst was: Costa Arvantatidis. Hier heb ik enorm veel van bijgeleerd. 

Op mijn 23ste komt het grote keerpunt. Ik schrijf mij in voor een klassieke opleiding aan de gemeentelijke academie voor muziek, woord & dans te Maasmechelen. Hier volgde ik notenleer, muziekcultuur, harmonieleer en gitaar. Een jaar later komt nog een groot keerpunt. Voor in het eerst in mijn carrière ga ik mij wagen aan het cover gebeuren. Bij OS4 zou dit gebeuren. Dit was een STUBRU coverband en dat was precies mijne stijl van muziek. Hier zouden we tot tweemaal toe op het Swinging Genk podium geraken. Nadien hebben we ook deelgenomen aan de Limbomania wedstrijd. Jammer genoeg duren mooie liedjes niet lang en aan OS4 zou dus een einde komen.


 In 2000 ging ik met succes audities doen bij de coverband Live Time. Nadien ben ik bij deze band een jaartje afwezig geweest omdat ik het niet kon combineren met mijn andere band op dat moment met name ‘Strawberry Blonde’.


 Op 31 mei 2005 heb ik mijn openbare proef afgelegd voor zijn klassieke gitaar en slaagde met grootste onderscheiding slagen. Dezelfde dag speelde we tevens een wedstrijd met Strawberry Blonde in de Botanique te Brussel. Deze zouden we ook winnen.

 In 2006 was ik bezig aan een opleiding tot leerkracht muzikale opvoeding - informatica aan de Katholieke Hogeschool Limburg te Diepenbeek. Ondertussen gestopt bij de coverband Live Time en had ik mij terug in het creatieve geworpen. Zo kwam ik terug bij mijn broer terecht. Samen vormde wij de bluesrock formatie JR's Balls.


Juni 2007. Jr's Balls is ondertussen ook een stille dood gestorven. Ik keerde terug naar mijn oorsprong. Ik had aansluiting gevonden bij de metalband 'Nightqueen'. Hier gaan we zeker nog van horen. In tussen tijd heb ik wel nog deel uitgemaakt van de coverbands Alias en 'The Zodiacs'. Verder was ik nog steeds student aan de KHLim en zelfs al tijdelijk tewerkgesteld in het onderwijs.


 In 2008 ben ik afgestudeerd aan de KHLim en ging ik meteen aan het werk in het onderwijs. Zo gaf ik gitaarles aan het conservatorium van Hasselt, muziekacademie van Neerpelt en Maasmechelen. Verder deed ik ervaring op in het secundair onderwijs als leerkracht informatica en muzikale opvoeding. Op muzikaal vlak zijn er natuurlijk weer aanpassingen geweest. Nightqueen heb ik vroegtijdig verlaten wegens tijdsgebrek. Uiteindelijk ben ik toch terug in het covergebeuren terecht gekomen. Tot januari 2010 speelde ik bij de coverband Garden of Eden.

Nadien ben ik begonnen bij de coverband NighTTraiN en de theaterproductie: eregalerij van de lage landen.. Twee bendes ervaren muzikanten. Aan beiden projecten kwam een einde.

Tegenwoordig hou ik mij bezig met freelance opdrachten en ben ik teruggekeerd naar mijn 'oude' muzikale voorkeur: "rock, metal, enz...". Ik ben nu vast in dienst bij de coverband Awful Age

S.H.I.T.

periode '88 - '89

Met deze formatie hebben we zelfs buitenlandse successen geboekt. 
2 keer een bespreking gehad in het Aardschok magazine. Verschenen in talrijke underground scene magazines.
Tegenwoordig bestaat er nog steeds een officiële fanpage op Facebook.

Mute resonance

periode '89

Dit was een vervolg van S.H.IT. die inmiddels gesplit waren.
De muziek en teksten werden al ernstiger en wij konden nu ook al meer op ons instrument spelen.

Matsjoer

periode '90

Nog zo een vervolg op S.H.I.T. alhoewel de muziek er totaal niet meer op trok.
Matsjoer, waar wij de woordspeling maakte op mature (volwassen), speelde een mix van 1001 stijlen. We speelde ook nog maar in een trio waarin mijn broer de drummer en leadvocals deed.
Met Matsjoer zijn we geselecteerd geweest voor Limbomania maar de band zou splitten voordat het optreden een feit was.

Trauma

periode '90 - '91

In dit project kon ik mijn muzikale stempel volledig kwijt. Eindelijk gingen we trashmetal spelen.
Ook hier was er weer internationale interesse. Zo zouden we normaal gezien op tour gaan in het huidige Tsjechië.
Studies en oorlog dwarsboomde deze ervaring.

Infamous

periode '92

De voorlaatste nawee van S.H.I.T.
Voor zover ik mij herinner hebben we hier maar één optreden gedaan. Toch ééntje dat ik nooit vergeten zal.
We speelde op een hardcore festival als onbekende band, de bekende bands van toen echt weg.
Locatie was het cultureel centrum van Dilsen, dat is afgebroken in 2016.

Lowlife

'periode 92 - '93

En voila, de laatste stuiptrekking van S.H.I.T. is een feit. Dit is de laatste formatie waarin drummer, bassist en gitarist steeds dezelfde waren gebleven.
Enkel de gitarist blijft vanaf nu actief op zijn instrument in de muziekwereld.

Coverbands

Periode '93 - heden

Een lijst van coverbands waarin ik speelde:
Os4
Feedback
Live time
Alias
Parkheimer
The Zodiacs
Garden of Eden
NighTTrain

Eigen nummers

periode '93 - '10

Eigen nummers heb ik altijd gemaakt maar tussen de coverbands in, speelde ik ook regelmatig in bands met eigen nummers. Een oplijsting:
Missfire: deelname aan Limbomania.
Strawberry Blonde: deelname aan verschillende wedstrijden waaronder Humo's rock rally. Veel wedstrijden gewonnen. 3 cd's uitgebracht.
JR's Balls: Niet lang bestaan. In deze band deed ik de lead vocals en gitaar. Mijn broer kroop nog eens terug achter zijn drum.
Nightqueen: Terug naar mijn voorliefde de metal muziek. Toch moest ik dit vroegtijdig verlaten wegens een te drukke agenda.
Orfeera: Een tweemansband tussen mij en mijn vrouw. Alle muziek zelf geschreven en opgenomen.

Tegenwoordig schrijf ik nog eigen materiaal en ooit zal ik ook terug in zo een band stappen.

Artiesten

periode '95 - heden

Raffaele: Bij deze artiest maakte ik deel uit van zijn live band. Deze heeft nadien nog een hoofdrol gezongen in de musical 'Jezus christ superstar' in Bilzen. Leuk weetje. Een andere hoofdrol was weggelegd voor de zanger van Strawberry Blonde.
Katerine Avgoustakis: Deze artieste heb ik moeten begeleiden op piano en gitaar tijdens een plechtigheid.